Södertälje Konsthall

Södertälje Konsthall

Utställningar

2024

Lokal flora
Grupputställning

Lokal flora
Grupputställning

Lokal flora
Grupputställning

Lokal flora
Grupputställning

Lokal flora
Grupputställning

Lokal flora
Grupputställning

Lokal flora
Grupputställning

Utställningar

2024

Lokal flora
Grupputställning

Medverkande konstnärer:
Julia Adzuki, Åsa Elzén, Hilma Franzon, Jörgen Franzon, Lisa Jeannin, Ebba Jordelius, Annika Lindfors, Olivia Plender, Helena Piippo Larsson, Kersti Rågfelt Strandberg, Kerstin Svanberg, Birger Svanteson.

I tolv konstnärskap skildras miljöer, landskap, platser, företeelser och former. Sakliga redovisningar av en närmiljö- eller poetiska bilder med blick mot fjärran- en gemensam omsorg av det allra närmsta- i handen, tanken och tiden. Utställningen presenterar verk i många material, skulptur, måleri, teckning, muralmåleri, keramik och fotografi. Flertalet av konstnärskapen har sin utgångspunkt i Södertälje med omnejd; Mölnbo, Järna, Trosa, Näshulta. Välkommen till sommarens utställning i Södertälje konsthall!

Vernissage lördag 1 juni kl 13.00 
Maja-Lena Molin, konstnärlig ledare Södertälje konsthall hälsar välkommen. Konstnärerna presenterar sitt arbete. Presentationerna avslutas med ett samtal mellan Åsa Elzén och Agnes Fischer om verket Avskrift av en Träda. Agnes Fischer arbetar med Boodla som startade 2012 med stadsodling som verktyg för att skapa trygghet i grannskap samt sprida kunskap om biologisk mångfald, odling och hållbara matsystem. Just nu pågår ett odlingsprojekt i samarbete med Södertälje kommun i Brunnsängsparken.
Plats: Södertälje konsthall, plan 2, Lunagallerian.

Torsdagar kl 13. Specialvisningar.
Våra konsthallsvärdar erbjuder introduktion till utställningen varje dag. Prata med värdarna så berättar de om konsten. De fördjupade specialvisningarna är för dig som vill veta lite mer om utställningen. Ingen föranmälan.

13 juni fördjupad visning av utställningen Lokal flora. Ca 40 min
20 juni fördjupad visning av utställningen Lokal flora. Ca 40 min
27 juni fördjupad visning av utställningen Lokal flora. Ca 40 min

Utställningen pågår: 1 juni – 29 juni
Öppet: onsdag, torsdag, fredag 12-18, lördag 11-16.
Ändrade öppettider: onsdag 5 juni 12-17, torsdag 6 juni STÄNGT.
Torsdag 20 juni 12-17, fredag 21 juni STÄNGT, lördag 22 juni STÄNGT.

 

Illustration: Emilia Velazquez Mospinek