Södertälje Konsthall

Om

Södertälje Konsthall

Öppettider

måndagStängt
tisdagStängt
onsdag12:00 - 18:00
torsdag12:00 - 18:00
fredag12:00 - 18:00
lördag11:00 - 16:00
söndagStängt
20 juni12:00 - 17:00
21 juniStängt
22 juniStängt

Södertälje konsthall hittar du på plan 2, Lunagallerian, Storgatan 15.

 

Utställningen Lokal flora pågår 1 juni- 29 juni
Öppet: Onsdag, torsdag, fredag 12-18, lördag 11-16.

Torsdag 20 juni öppet 12-17,  fredag 21 juni STÄNGT, lördag 22 juni STÄNGT.

Du hittar oss i Lunagallerian, plan 2, Storgatan 15.
Våra värdar finns på plats för att guida dig. Vi har alltid fri entré.
Södertälje konsthall visar delar ur sin samling i Södertälje konstmuseum, beläget alldeles intill konsthallen. Konstmuseet har öppet på begäran. När konsthallen har öppet är det enklast att prata med värdarna som kan visa konstmuseet för dig, när vi har vi stängt, kontakta oss så kan vi öppna för visning.

Södertälje konsthalls golv är ett konstverk:
Opacitet (för Édouard Glissant) av Birger Lipinski och Laercio Redondo.

Vill du boka besök vid annan tid än våra öppettider?
Ring oss på kontorstid 08 – 523 022 60 eller mejla konsthallen@sodertalje.se så hjälper vi dig.
Vi erbjuder alltid visningar av konsten, våra värdar finns på plats att guida er!

Södertälje konsthall visar den mest angelägna konsten. Framförallt visar vi samtidskonst – konst som görs nu och som tar avstamp i vår tids stora utmaningar. Vi visar också historisk konst och tar ofta spjärn mot Södertälje som plats, vad gäller stadens historia eller den framtid vi gemensamt skapar. Södertälje konsthall är en del av Södertälje kommun.

Södertälje konsthall startades 1968 och under många år vändes blicken mot Nord-Afrika, Polen, Finland och Latin-Amerika. Konsten som visades var ofta politisk och tog även plats i stadsrummet – många offentliga konstverk i Södertälje kom till under den här tiden. År 1978 invigdes Luna Kulturhus, som efter många ombyggnationer nu är Lunagallerian och här finns Södertälje konsthall idag.

Utställningen Dream One av Santiago Mostyn, 2022. Foto: Jean-Baptiste Béranger.

Medarbetare

Shop

 • The Phantom Collection

  The Phantom Collection

  Birger Lipinski, Laercio Redondo

  249 kr

  Boken The Phantom Collection finns en text på engelska av konsthistorikern Cecilia Fajarda-Hill. Texten presenterar utställningen The simplest thing is the hardest to do (Mies van der Rohe Pavilion, Barcelona 2020). I texten lyfter Fajardo-Hill konstnärens handling i relation till den modernistiska paviljongens förbisedda förflutna. Daniel Jablonski, forskare och konstnär beskriver i sin text Redondos och Lipinskis fleråriga samarbete och konstnärskap i överlappningen mellan konst och arkitektur och fördjupar sig samtidigt i utställningen The Phantom Collection, som också gett boken sitt namn. Boken kostar 249 kr. Går att köpa på plats i konsthallen eller beställa via konsthallen@sodertalje.se. Uppge namn och adress så skickar vi per post!

 • Ernest Mancoba – An Artist and His Legacy

  Södertälje konsthall

  249 kr

  Boken är en dokumentation av utställningen vi visade 2019-2020, Ernest Mancoba – Ett konstnärskap som rör sig in i vår tid, men också en introduktion till Ernest Mancoba. Ernest Mancoba, född 1904 i Turffontein, Sydafrika, levde större delen av sitt liv i Europa. Hans livspartner, Sonja Ferlov, kom från Danmark. Tillsammans ingick de i den experimentella CoBrA rörelsen i Danmark men större delen av sina liv befann de sig i Paris. Boken kostar 249 kr. Går att köpa på plats i konsthallen eller beställa via konsthallen@sodertalje.se. Uppge namn och adress så skickar vi per post!

 • Book of Daniel

  Daniel Jouseff

  400kr

  Book of Daniel är en Artistbook där Daniel Jouseff samlat sina skisser, texter och teckningar, fotografier och urklipp. Den finns i 666 signerade exemplar. 400 sid. Med text av Joanna Sandell och Clemens Maria Poellinger Boken kostar 400kr. Går att köpa på plats i konsthallen eller beställa via konsthallen@sodertalje.se. Uppge namn och adress så skickar vi per post. Porto tillkommer.

 • Var ska vi äventyra?

  Ingela Johansson

  200 kr

  Boken Var ska vi äventyra? Ingela Johansson är material från utställningen. Rikt bildmaterial och manus från Children of the World Tv-programmen. Fördjupande texter av Joanna Sandell, chef, Södertälje konsthall och Emily Fahlén, curator och skribent. Grafisk form: Leo Norgren Boken kostar 200kr. Går att köpa på plats i konsthallen eller beställa via konsthallen@sodertalje.se. Uppge namn och adress så skickar vi per post!

 • På spaning efter den tid som flytt

  Kristina Möller

  40 kr

  Katalog/häfte På spaning efter den tid som flytt är en förteckning över Södertälje konsthalls 50-åriga historia. Gavs ut i samband med jubileumsutställningen sommaren 2018. Beställ via konsthallen@sodertalje.se Uppge namn och adress så skickar vi per post.

 • The future was at her fingertips

  Sonia Hedstrand, Anna Kinbom, Rut Karin Zettergren, Choterina Freer

  40 kr

  Katalog/häfte 0s+1s Collective utforskar tillsammans cyberfeminism och teknikhistoria ur feministiska perspektiv. På Södertälje konsthall visar de sitt gemensamma konstnärliga arbete tillsammans med sin research från de senaste 5 åren i en stor installation. Beställ av oss! konsthallen@sodertalje.se, Uppge namn och adress så skickar vi per post.