Södertälje Konsthall

Om

Södertälje Konsthall

Öppettider

måndagStängt
tisdagStängt
onsdagStängt
torsdag12:00 - 15:00
fredag12:00 - 15:00
lördag12:00 - 15:00
söndagStängt
18 juniStängt
19 juniStängt
20 juniStängt

Södertälje konsthall visar den mest angelägna konsten. Framförallt visar vi samtidskonst – konst som görs nu och som tar avstamp i vår tids stora utmaningar. Vi visar också historisk konst och tar ofta spjärn mot Södertälje som plats, vad gäller stadens historia eller den framtid vi gemensamt skapar. Södertälje konsthall är en del av Södertälje kommun.

Södertälje konsthall startades 1968 och under många år vändes blicken mot Nord-Afrika, Polen, Finland och Latin-Amerika. Konsten som visades var ofta politisk och tog även plats i stadsrummet – många offentliga konstverk i Södertälje kom till under den här tiden. År 1978 invigdes Luna Kulturhus och här finns Södertälje konsthall idag.

Södertälje konsthall uppmärksammar att allt fler besökare väljer digitala möten med konsten och drar ner på öppettider och stärker närvaron på www.sodertaljekonsthall.se samt sociala medier. Vi har öppet torsdag-lördag 12-15.  Skulle öppettiderna inte passa dig och du är intresserad av att se utställningen Ernest Mancoba – Ett konstnärskap som rör sig in i vår tid, är du välkommen att kontakta oss för ett personligt besök. Telefon: 08-523 016 12, konsthallen@sodertalje.se

Film från vernissagen av Ernest Mancoba – Ett konstnärskap som rör sig in i vår tid, den 7 mars 2020.
Joanna Sandell, chef Södertälje konsthall, presenterar utställningen. Alicia Knock, curator Centre Pompidou i Paris om sitt arbete med Ernest Mancoba. Musik/Performance/Dans av Ageli, vokalistensemble som framför Sydafrikanska sånger om vardagsliv och kärlek.

Medarbetare