Södertälje Konsthall

Aktuellt

I vår Kalender

29/01, 12:00

Vernissage Månljusfångaren av Lisa Jeannin

Ny utställning! Månljusfångaren av Lisa Jeannin öppnar lördag den 29 januari kl 12-16!

I Södertälje konsthalls luftiga lokaler finns gott om plats för besökare, men för allas säkerhet skall vaccinpass uppvisas vid vår entré under vernissagedagen. Övriga öppetdagar har vi öppet för alla, men begränsat antal besökare i lokalen. Vår föreställning Fosforos måste bokas i förväg, och finns det inte biljetter att boka går det bra att ta del av övriga verk i konsthallen. Känner du dig sjuk? Stanna hemma!

29/01, 12:00

Även:

11/02, 12:00

12/02, 12:00

11/03, 12:00

12/03, 12:00

Fosforos

Södertälje konsthall har byggt en teater! BOKA din biljett för att ta del av Lisa Jeannin och David Carmels performance Fosforos. Ca 20 min föreställning. Max 8 personer i publiken per föreställning.

Fosfor, från grekiskans phosphorus – ljusbringare, är ett grundämne som finns i kroppen och som behövs för att ge näring åt tankar och jorden. Det upptäcktes av misstag av en alkemist på 1600-talet när han letade efter de vises sten med hjälp av urinalkemi. Vissa alkemister trodde att de vises sten skulle kunna transformera bly till guld. Andra trodde att det kunde ge evigt liv. Det fanns även de alkemisterna som trodde att de vises sten handlade om att hitta gnistan i sig själv.

Uppförs endast 29 januari, 11-12 februari och 11-12 mars. Behöver du hjälp med bokningen? Maila konsthallen@sodertalje.se, så hjälper vi dig!

Boka här:

04/02, 13:00

Även:

05/02, 13:00

Södertäljes synliga och osynliga skulpturer – konst och kulturvandring

Följ med på en stadsvandring genom Södertäljes kulturhistoria och samtida konst bland både synliga och osynliga skulpturer.

Samling utanför Lunagallerian där vi möter Frälsningssoldaten av Gunilla Wihlborg, och Helga Henschens Daphne. Vi får lära oss om Rådhuset och kyrkan och gör ett besök i Protoworld, en interaktiv digital skulpturpark som växer fram i Södertälje. Här speglas konst och kulturella händelser i en virtuell värld via Augmented Reality(AR). Vi får också en försmak på hur en kommande paviljong och mötesplats växer fram i Astraparken. Välkomna på en promenad där vi väver samman historia, samtid och blandning av den digitala och fysiska världen.

Arrangör: Grafikens Hus, Kulturhistoriska föreningen i Södertälje, Södertälje konsthall

Läs mer: