Södertälje Konsthall

Aktuellt

I vår Kalender

14/05, 12:00

Juan-Pedro Fabra Guemberena-Better Shelter

Välkommen på vernissage! Lördag 14 maj kl 15 presenterar Juan-Pedro Fabra Guemberena utställningen i ett samtal med Joanna Sandell, chef Södertälje konsthall. Utställningen har öppet 12-16 på vernissagedagen.

I konsthallens utställning visas flertalet nyproducerade konstverk. Juan-Pedro Fabra Guemberena föddes 1971 i Montevideo, Uruguay och kom mot slutet av 1970-talet som flykting till Sverige. Han placerades i en flyktingförläggning i Moheda som bestod av modulhus, på typiskt 70-tals vis med inredning från IKEA. IKEA har fortsatt att utveckla sitt koncept från möblerna i Moheda-barackerna på 1970-talet till projektet Better ShelterBetter Shelter är modulhus som levereras i platta paket till katastrofområden runt hela världen. Här blir flyktingen inte längre en person i behov av skydd utan en person som kan bli bättre på att vara flykting. I Södertälje konsthalls rum har innehållet i IKEA emballagen tagits bort, de kartonger vi ser har förvandlats till abstrakta målningar och föremålen är inte längre viktiga.

Välkommen till Södertälje konsthall!

08/06, 12:00

Portal är ett utställningsrum med lite lägre tröskel och kortare framförhållning. Välkomna att kontakta oss om du vill skicka en ansökan för att ställa ut.

Portal: I Portal: Cecilia Valdés- Bilder från Bårstabergen

Cecilia Valdés har överfört teckningar till arpilleras, en collageteknik där textila material blandas. Teckningarna är skapade av barn i åldrarna 3-15 år från Bårstabergen. Bårstabergens Hyresgästförening satsar på barnaktiviteter i projektet Trivselvärdar som startade 2010.

Kultur är ett sätt för barnen att uppskatta miljön i bostadsområdet. En gång i veckan kommer barnen till Hyresgästföreningens lokal och ritar, målar, pysslar, spelar teater, leker och planterar blommor. Barnen diskuterar också de mänskliga rättigheterna, barnkonventionen, brandsäkerhet, pratar om olika nobelpristagare och har en dialog med lokala politiker för att bostadsområdet skall bli tryggare.
I maj ordnas Bårstabergens dag, en fest för alla. Detta bidrar till gemenskap och god boendemiljö. Om barnen trivs och engagerar sig i sitt bostadsområde påverkar detta både barn och vuxna på ett positivt sätt. Med denna utställning vill vi visa det frivilliga engagemanget för Bårstabergens bästa samt väcka intresse hos politiker att satsa mer på Bårstabergen. Textilierna har tidigare visats på ICA Orren, tack vare dess generösa ägare, och har uppskattats mycket av kunderna.

Öppet: onsdag-fredag 12-18
lördag 12-18
Stängt 24-25 juni

27/06, 10:00

Konstkollo v 26, 27 juni – 1 juli: Konstens detektivbyrå i Mölnbo

Konstkollo för dig som gillar att skapa och upptäcka nya material, former och uttryck! Vi upprättar en detektivbyrå för att undersöka landskapet runtom Folkets hus, vi letar efter spår för att förstå vår omgivning. Varje dag har vi en speciell gäst som ger oss nya perspektiv. Veckan avslutas med en skattjakt för oss och våra gäster.

Om de konstnärliga kolloledarna Mossutställningar: konsten är fri och kan skapas var som helst av vem som helst. Konsten är en inneboende kraft hos varje människa. Vi vill att konst ska finnas mitt i livet som ett sätt att utmana vår föreställningsförmåga och som ett sätt att bättre förstå oss själva och vår omgivning.

Välkomna!

Vecka 26: måndag 27 juni, tisdag 28 juni, onsdag 29 juni, torsdag 30 juni, fredag 1 juli, kl 10-15.
Plats: Folkets Hus, Baldersvägen 3, Mölnbo

Anmälan till:
Stella d’Ailly
Mobil: +46-704832453
E-post: stella@mossutstallningar.com

Sista anmälan: 12 juni
Ålder: 9-15 år

Ta med: Oömma kläder som passar för skapande. Vi kommer vara både inne och utomhus. Vi bjuder på fika: smörgås, dryck och frukt. Medtag matsäck om ditt barn vill ha något extra till lunch.

01/08, 10:00

Konstkollo v 31, 1-5 augusti: Konst och magi i Saltskog Gårds trädgård!

En trädgård som är full av material! Vad kan vi använda växter till? Vi testar magiska formler för konst och skapande, letar material, bygger och testar olika konstnärliga tekniker. Konstnärlig kolloledare för detta magiska kollo är Lisa Jeannin, konstnär. Måndag 1 augusti samlas vi i Saltskog Gårds trädgård och påbörjar våra konstnärliga arbeten. Tisdag och onsdag undersöker vi nya sätt att göra konst, både enskilt och tillsammans. Vi kommer göra textiltryck med växter och alkemiska framkallningsprocesser i en teknik som kallas Tataki-Zomé. Torsdag och fredag jobbar vi med egna konstverk. Vi avslutar med vernissage på fredag 5 augusti då föräldrar och syskon är hjärtligt välkomna att ta del av vad vi gjort under veckan!

I samarbete med Kulturskolan.

Välkomna!

V 31: måndag 1 augusti, tisdag 2 augusti, onsdag 3 augusti, torsdag 4 augusti, fredag 5 augusti, kl 10-15.
Plats: Saltskog Gård, Förvaltarvägen 53, Södertälje.

Anmälan till: Marion Forsell
mail: marion.forssell@sodertalje.se
tel: 076 – 251 28 80

Sista anmälan: 12 juni
Ålder:7-15 år

Ta med: Oömma kläder som passar för skapande. Vi kommer vara både inne och utomhus.
Vi bjuder på fika: smörgås, dryck och frukt.
Medtag matsäck om ditt barn vill ha något extra till lunch.

Uppge vid anmälan om du har behov av extra stöd, och vilket stöd som behövs.

 

08/08, 10:00

Konstkollo v 32, 8-12 augusti: Konst och magi i stan!

En trädgård som är full av material! Vad kan vi använda växter till? Vi testar magiska formler för konst och skapande, letar material, bygger och testar olika konstnärliga tekniker. Konstnärlig kolloledare för detta magiska kollo är Lisa Jeannin, konstnär. Måndag 8 augusti samlas vi i Södertälje konsthalls fina verkstad och påbörjar våra konstnärliga arbeten. Tisdag och onsdag undersöker vi nya sätt att göra konst, både enskilt och tillsammans. Vi kommer göra textiltryck med växter och alkemiska framkallningsprocesser i en teknik som kallas Tataki-Zomé. Torsdag och fredag jobbar vi med egna konstverk. Vi avslutar med vernissage på fredag 12 augusti då föräldrar och syskon är hjärtligt välkomna att ta del av vad vi gjort under veckan!
I samarbete med Kulturskolan.
Välkomna!

V 32: måndag 8 augusti, tisdag 9 augusti, onsdag 10 augusti, torsdag 11 augusti, fredag 12 augusti, kl 10-15.
Plats: Södertalje Konsthall, bilverkstan, Storgatan 15, Lunagallerian plan 2.

Anmälan till: Marion Forsell
mail: marion.forssell@sodertalje.se
tel: 076 – 251 28 80

Sista anmälan: 12 juni

Ålder: 7-15 år

Ta med: Oömma kläder som passar för skapande. Vi kommer vara både inne och utomhus.
Vi bjuder på fika: smörgås, dryck och frukt.
Medtag matsäck om ditt barn vill ha något extra till lunch.
Uppge vid anmälan om du har behov av extra stöd, och vilket stöd som behövs.