Södertälje Konsthall

Aktuellt

För Barn & Unga

 

För att boka en workshop eller gruppvisning kontakta Södertälje konsthall genom att maila till: Maja-Lena Molin: maja-lena.molin@sodertalje.se eller telefon: 08 – 523 016 12

Vår barnverksamhet

Konstkollo sommarskoj 2022: magi, lek och konstens detektivbyrå!
I sommar erbjuder Södertälje konsthall fyra veckor konstkollo: 20-23 juni är vi i stan med konstnärlig kolloledare Ruben Wätte, 27 juni-1 juli i Mölnbo med konstnärliga kolloledare Munish Wadhia och Mossutställningar, 1-5 och 8-13 augusti på Saltskog Gård och i konsthallens verkstad med konstnärlig kolloledare Lisa Jeannin.

Anmäl dig nu! Sista dag för anmälan 12 juni!

Konstkollo v 25, 20-23 juni: Konst och lek i stan

Följ med på ett spännande äventyr i stan! Konstnärlig kolloledare i detta äventyr är Ruben Wätte, konstnär. Vi undersöker nya platser för konst, letar material, bygger och testar olika konstnärliga tekniker. Måndag 20 juni samlas vi i konsthallens fina bildverkstad och lär oss mer om konst och material. Tisdag och onsdag undersöker vi nya sätt att göra konst, både enskilt och tillsammans. På torsdag jobbar vi med egna konstverk och avslutar med vernissage då föräldrar och syskon är hjärtligt välkomna att ta del av vad vi gjort under veckan!

I samarbete med Kulturskolan och Sommargatan.

Välkomna!

Vecka 25: måndag 20 juni, tisdag 21 juni, onsdag 22 juni, torsdag 23 juni kl 10-15.
Plats: Södertälje konsthall, bildverkstan, Lunagallerian, Storgatan 15, plan 2

Anmälan till: Marion Forssell
mail: marion.forssell@sodertalje.se
tel: 076 – 251 28 80

Sista anmälan: 12 juni

För dig: 7-15 år
Ta med: Oömma kläder som passar för skapande vi kommer vara både inne och utomhus.
Vi bjuder på fika: smörgås, dryck och frukt.
Medtag matsäck om ditt barn vill ha något extra till lunch.

Uppge vid anmälan vilket stöd som behövs.

Konstkollo v 26, 27 juni – 1 juli: Konstens detektivbyrå i Mölnbo

Konstkollo för dig som gillar att skapa och upptäcka nya material, former och uttryck! Vi upprättar en detektivbyrå för att undersöka landskapet runtom Folkets hus, vi letar efter spår för att förstå vår omgivning. Varje dag har vi en speciell gäst som ger oss nya perspektiv. Veckan avslutas med en skattjakt för oss och våra gäster.

Om de konstnärliga kolloledarna Mossutställningar: konsten är fri och kan skapas var som helst av vem som helst. Konsten är en inneboende kraft hos varje människa. Vi vill att konst ska finnas mitt i livet som ett sätt att utmana vår föreställningsförmåga och som ett sätt att bättre förstå oss själva och vår omgivning. Konstnärliga kolloledaren Munish Wadhia är konstnär verksam i Mölnbo.

Välkomna!

Vecka 26: måndag 27 juni, tisdag 28 juni, onsdag 29 juni, torsdag 30 juni, fredag 1 juli, kl 10-15.
Plats: Folkets Hus, Baldersvägen 3, Mölnbo

Anmälan till:
Stella d’Ailly
Mobil: +46-704832453
E-post: stella@mossutstallningar.com

Sista anmälan: 12 juni
Ålder: 9-15 år

Ta med: Oömma kläder som passar för skapande. Vi kommer vara både inne och utomhus. Vi bjuder på fika: smörgås, dryck och frukt. Medtag matsäck om ditt barn vill ha något extra till lunch.

Konstkollo v 31, 1-5 augusti: Konst och magi i Saltskog Gårds trädgård!

En trädgård som är full av material! Vad kan vi använda växter till? Vi testar magiska formler för konst och skapande, letar material, bygger och testar olika konstnärliga tekniker. Konstnärlig kolloledare för detta magiska kollo är Lisa Jeannin, konstnär. Måndag 1 augusti samlas vi i Saltskog Gårds trädgård och påbörjar våra konstnärliga arbeten. Tisdag och onsdag undersöker vi nya sätt att göra konst, både enskilt och tillsammans. Vi kommer göra textiltryck med växter och alkemiska framkallningsprocesser i en teknik som kallas Tataki-Zomé. Torsdag och fredag jobbar vi med egna konstverk. Vi avslutar med vernissage på fredag 5 augusti då föräldrar och syskon är hjärtligt välkomna att ta del av vad vi gjort under veckan!

I samarbete med Kulturskolan.

Välkomna!

V 31: måndag 1 augusti, tisdag 2 augusti, onsdag 3 augusti, torsdag 4 augusti, fredag 5 augusti, kl 10-15.
Plats: Saltskog Gård, Förvaltarvägen 53, Södertälje.

Anmälan till: Marion Forssell
mail: marion.forssell@sodertalje.se
tel: 076 – 251 28 80

Sista anmälan: 12 juni
Ålder:7-15 år

Ta med: Oömma kläder som passar för skapande. Vi kommer vara både inne och utomhus.
Vi bjuder på fika: smörgås, dryck och frukt.
Medtag matsäck om ditt barn vill ha något extra till lunch.

Uppge vid anmälan om du har behov av extra stöd, och vilket stöd som behövs.

Konstkollo v 32, 8-12 augusti: Konst och magi i stan!

En stad som är full av material! Vad kan vi använda växter till? Vi testar magiska formler för konst och skapande, letar material, bygger och testar olika konstnärliga tekniker. Konstnärlig kolloledare för detta magiska kollo är Lisa Jeannin, konstnär. Måndag 8 augusti samlas vi i Södertälje konsthalls fina verkstad och påbörjar våra konstnärliga arbeten. Tisdag och onsdag undersöker vi nya sätt att göra konst, både enskilt och tillsammans. Vi kommer göra textiltryck med växter och alkemiska framkallningsprocesser i en teknik som kallas Tataki-Zomé. Torsdag och fredag jobbar vi med egna konstverk. Vi avslutar med vernissage på fredag 12 augusti då föräldrar och syskon är hjärtligt välkomna att ta del av vad vi gjort under veckan!
I samarbete med Kulturskolan.
Välkomna!

V 32: måndag 8 augusti, tisdag 9 augusti, onsdag 10 augusti, torsdag 11 augusti, fredag 12 augusti, kl 10-15.
Plats: Södertalje Konsthall, Storgatan 15, Lunagallerian plan 2.

Anmälan till: Marion Forssell
mail: marion.forssell@sodertalje.se
tel: 076 – 251 28 80

Sista anmälan: 12 juni

Ålder: 7-15 år

Ta med: Oömma kläder som passar för skapande. Vi kommer vara både inne och utomhus.
Vi bjuder på fika: smörgås, dryck och frukt.
Medtag matsäck om ditt barn vill ha något extra till lunch.

Uppge vid anmälan om du har behov av extra stöd, och vilket stöd som behövs.

 

Södertalje Konsthall erbjuder skapande verksamhet för barn och unga. Delar av resultatet av en populär animationsverkstad från tidigare i år kan ni se i filmen här på sidan!


Södertälje konsthall har verksamhet för barn och unga. Under skolloven ordnar vi ofta konstkollo eller öppen verksamhet för skollediga barn och unga som vill skapa. Här är några bilder från konstkollo som vi hade på Saltskog Gård sommaren 2021.


Södertälje konsthall är en plats för hela familjen. Här kan alla åldrar uppleva en blandning av konstnärliga uttryck och idéer. I vår bildverkstad har du som ung möjlighet att skapa och utveckla dina konstnärliga färdigheter, under ledning av våra erfarna och inspirerande pedagoger. Testa gärna någon de återkommande aktiviteterna som vi erbjuder.

Vi erbjuder skolor och förskolor möjlighet till skapande och visning av utställningen – hör av er till oss och boka en tid! Kostnadsfritt!

Visningar för bokade grupper är också möjligt! Arbetslaget eller varför inte en trevlig stund för din förening? Du kan boka gruppvisningar av utställningarna i konsthallen under ordinarie öppettider. Visningen kan kombineras med en workshop i vår konstverkstad. Vi som arbetar på plats i konsthallen svarar gärna på dina frågor.