Södertälje Konsthall

Aktuellt

För Barn & Unga

01/11, 12:00

Kulturlov- vi leker med döden!

I Järna:
Konstkollo på höstlovet – Vi leker med döden!

Under höstlovet bjuder Södertälje konsthall in till ännu ett konstkollo tillsammans med konstnären Ruben Wätte. Döden är en del av livet som alla nästan människor, oavsett ålder, har egna funderingar kring. För de allra flesta känns det obehagligt att ens tänka på döden, men kanske blir det lite mindre skrämmande när ens tankar och känslor får komma till uttryck i ett kreativt skapande? Vi kommer tillsammans att göra bilder, masker, skulpturer och en massa annat kul. Själva kollot kommer inte att vara ett dugg läskigt, men kanske en och annan deltagare passar på att skapa en egen läbbig utklädnad?

Ruben Wätte är en erfaren konstnär som hållit i ett flertal olika konstkollon och andra samskapande processer tillsammans med barn, unga och vuxna.

Plats: Gula Villan, Turingevägen 9, Järna

Tid: 1-5 november kl 12-16!
Drop-in och gratis att delta, ingen föranmälan! För dig mellan 6-15 år!
Kom gärna i oömma kläder som tål kreativitet och färgfläckar.

01/11, 12:00

Kulturlov- vi målar på glas!

Kulturlov med Södertälje konsthall!
I Södertälje:
I vår verkstad på Södertälje konsthall, Lunagallerian plan 2:

Välkommen till Södertälje konsthalls verkstad och skapa konst!
På kulturlovet målar vi på glas och gör egna ljuslyktor! Vi testar också att teckna och måla! Ta med dig glasburkar eller andra glasföremål som du vill måla på!
Ingen föranmälan. Alla mellan 6-15 år är välkomna.
Drop-in och gratis att delta!
Tid: 1-5 november kl 12-16!
Kom gärna i oömma kläder som tål kreativitet och färgfläckar.

 

För att boka en workshop eller gruppvisning kontakta Södertälje konsthall genom att maila till: Maja-Lena Molin: maja-lena.molin@sodertalje.se eller telefon: 08 – 523 016 12

Vår barnverksamhet


Södertälje konsthall är en plats för hela familjen. Här kan alla åldrar uppleva en blandning av konstnärliga uttryck och idéer. I vår bildverkstad har du som ung möjlighet att skapa och utveckla dina konstnärliga färdigheter, under ledning av våra erfarna och inspirerande pedagoger. Testa gärna någon de återkommande aktiviteterna som vi erbjuder.

Vi erbjuder skolor och förskolor möjlighet till skapande och visning av utställningen – hör av er till oss och boka en tid! Kostnadsfritt!

Visningar för bokade grupper är också möjligt! Arbetslaget eller varför inte en trevlig stund för din förening? Du kan boka gruppvisningar av utställningarna i konsthallen under ordinarie öppettider. Visningen kan kombineras med en workshop i vår konstverkstad. Vi som arbetar på plats i konsthallen svarar gärna på dina frågor.